Peulvruchten en veganistisch dieet-blik peulvruchten overweegt een vegetarisch ingrediënt?

Peulvruchten en veganistisch dieet-blik peulvruchten overweegt een vegetarisch ingrediënt?

Peulvruchten zijn al jaren een hoofdvoedselgroep, niet alleen voor veganisten, maar ook voor veel andere gezonde individuen. Omdat valledelsole.nl zo vaak zo'n goedkoop alternatief zijn, zijn ze ook een solide voedingsmiddel voor iedereen, vegetarisch of niet. Maar recentelijk zijn sommige "biologische" boeken en zelfs sommige "zelfgekweekte" tv-programma's begonnen met het promoten van het idee dat peulvruchten moeten worden toegevoegd aan de "niet eten"-lijst, zelfs voor degenen die strikt een veganistisch of vegetarisch dieet volgen.

Voordat we op de kar van "biologisch voedsel" springen (die helaas de planeet lijkt te veroveren), laten we eens kijken naar een paar redenen waarom dit soort voedsel daadwerkelijk gunstig kan zijn voor jou en je gezondheid. Ten eerste zijn peulvruchten (inclusief zwarte bonen, limabonen, kekerbonen, erwten en linzen) complete eiwitten die een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en vezels bieden. Ze bevatten alle aminozuren die je nodig hebt om spieren op te bouwen, een gezond immuunsysteem te ondersteunen en te helpen bij het afvallen. Ze kunnen ook helpen het cholesterol en de bloeddruk te verlagen. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat ze het risico op bepaalde vormen van kanker en mogelijk zelfs de ziekte van Alzheimer kunnen verlagen.

Maar maak je geen zorgen als je een "niet-eten"-dieet volgt vanwege andere zorgen. Je kunt nog steeds peulvruchten eten en er zijn tal van heerlijke manieren om ze in je dieet te sluipen zonder regels te overtreden! Een gemakkelijke manier om meer bonen in je dieet te krijgen, is door niet-biologische sojabonen te ruilen voor biologische bruine rijst of andere granen. Een andere is om gedroogde bonen in bulk te kopen bij een natuurvoedingswinkel en ze zelf te malen. Het is zelfs prima om je eigen bonen te roosteren als je de smaak liever hebt of ze wat rijker wilt maken.

Klik hier voor meer informatie: https://www.valledelsole.nl/

Peulvruchten en veganistisch dieet-blik peulvruchten overweegt een vegetarisch ingrediënt?
Scroll to top