Workshops

Info workshops tel. 06 57640901, a.stelt@ziggo.nl
 
 
 

 

 
 
W3
Vrijdag
9
maart of vrijdag 6 april van 14:00 tot 17:00

Hoe leer ik een portret te maken van mijn kind, met Cornelia Nauta

Mooie portretten maken hoe doe je dat ? Hoe gebruik je het licht en welke instellingen zijn handig op je camera om te gebruiken ? Waar moet je op letten bij portretfotografie,bv. hoe kun je foto’s maken zonder flits, of wat is een mooie houding ? Hoe gebruik je de knopjes op je camera om spannende foto’s te maken en hoe kun je er steeds weer anders uit te zien op de foto’s ?  Kun je ook zwart-wit foto’s maken of filters op je camera gebruiken ? Je kunt en serieuze foto maken, maar ook een grappige profielfoto.Ouder en kind zijn welkom in deze workshop, die op meerdere momenten gegeven wordt.   Geef bij je inschrijving aan welke datum je voorkeur heeft.Neem je camera mee,welk type maakt niet uit. En een statief als je dat bezit.
 
Kosten: €30,-
 

Afbeelding invoegen   
W
Dinsdag
27 maart
en dinsdag 3 april van 19:30 tot 21:30
Zaterdag
28 april vanaf 09:00uur

 
Workshop Keramiek Rakustoken
2 dagen boetseren en op de zaterdag een stookdag
Kosten €89,- inclusief materiaal en stookkosten

Docent Ans Vedder
info: acvedder@online.nl 
tel. 0611186256
 
Afbeelding invoegen   
W4
Zaterdag 
10 maart
14:00
tot
17:00
 

Een poncho haken, met Renate Munneke

Haken is ontzettend leuk en om iets voor jezelf of een ander te maken ook. Dat ga je doen in deze workshop. Je maakt een omslagdoek of poncho, je leert de basistechnieken en een patroon lezen. Kan je al (een beetje) haken, dan kun je de SOUTH BAY SHAWLETTE haken. Patronen zijn aanwezig. Je neemt zelf de wol en haaknaalden mee. LET OP: de beginners kunnen het beste starten met wol en haaknaald maat 10. Klik op de foto of deze tekst voor de info-flyer!  info:r.b.munneke@me.com
 
Kosten: €30,- 

Afbeelding invoegen

W7 
Zaterdag
3
maart van 09:30 tot 15:00 

 
Modelboetseren in klei naar levend (gekleed) model,
met Hans Meijbaum
 
Het gaat bij deze wokshop om het leren inschatten van juiste vormen en proporties, in drie dimensies.
 
Kosten: €50,- materiaal- en modelkosten €12,50

Afbeelding invoegen 

 
W8
Zaterdag
10
maart van 10:00 tot 14:30

 
Romeins Mozaďek, met Wilma Jacobi 

Sinds de klassieke oudheid spreken de prachtige Romeinse mozaďekvloeren tot de verbeelding. Van strak uitgevoerde geometrische patronen in zwart-wit tot uitbundige figuren en sierranden in vele kleuren marmer. In deze workshop maak je van steentjes van echt marmer een detail van een originele Romeinse mozaďekvloer. Er is keuze uit een aantal voorbeelden in zwart-wit of meer kleuren. We beginnen met een korte presentatie. Je leert hoe de Romeinen hun mozaďeken legden en hoe je de marmeren steentjes op maat breekt en lijmt.  Een bijzondere kennismaking met deze specifieke techniek. 
 
Kosten: €40 , materiaalkosten €17,- 
(ondergrond,marmeren steentjes, lijm, gebruik gereedschap, voorbeeldpatronen etc.). Neem zelf je lunch mee, voor koffie/thee, sapje wordt gezorgd.
 

 Afbeelding invoegen  
W9
Vrijdag
16
maart van 19:30 tot 21:30

 
 
LEZING: Pieter Breugel, de Oude,
met Gerard Koorman
 
Over Pieter Bruegel  zijn weinig feitelijkheden bekend en dat is opmerkelijk voor een kunstenaar die al tijdens zijn leven een grote faam genoot. We weten niet wanneer hij geboren is en waar. Wel dat hij in 1569 te Brussel is gestorven.Het leven van Bruegel speelde zich af in een roerige tijd: denk aan de Reformatie, de Inquisitie  en de  Spaanse overheersing, uitmondend in de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648).Bruegel werd in zijn tijd ook wel "Boeren-Bruegel” genoemd of "Pier den Drol” (grapjas). Tegenwoordig wordt er anders naar de schilder gekeken, wordt hij anders gewaardeerd.Aan de hand van zijn tekeningen en schilderijen die worden getoond, vertel ik je over de ontwikkeling die hij als tekenaar-schilder doormaakte,  over de invloed van Erasmus en het humanisme op zijn werk, over de plaats die volkse wijsheden, spreekwoorden en gezegden in zijn oeuvre innemen. Het gaat over zijn kijk op de natuur, zijn mening over bedelaar en boer, over de dwaasheid van de mens en de gelaagdheid in zijn werken.Dit alles tegen de achtergrond van het culturele-, politieke- en religieuze  klimaat in Antwerpen in de 16e eeuw. Bruegels’ werk heeft humor, is niet zwaarmoedig. Hij staat midden in het leven, vergaapt zich aan de schamelheid van de eenvoudige mens. Levenslust, vertwijfeling en hoop liggen bij Bruegel naast elkaar. 
 
Kosten: €10,-

Afbeelding invoegen   
 
W10
Zaterdag
31
maart van 09:30 tot 12:00
Modelschetsen naar levend (gekleed) model,
met Hans Meijbaum
 
Tijdens deze workshop leren we met name inschatten van de juiste proporties in diverse houdingen en standen van het model.
 
Kosten: 25 euro, materiaal en modelkosten : 7,50 euro 
Afbeelding invoegen   
 
W11
Zaterdag
26
mei van 13:00 tot 17:00
 
 
Een schilderij met Epoxy gieten,
met Antoynette Anema
 
Deelnemers aan deze workshop maken een bijzonder schilderij met zelf gekozen motieven en kleuren. Een nieuwe ontwikkeling is het ingieten van foto’s en andere materialen, zoals textiel, grassen, zaden of voorwerpen in combinatie met gepigmenteerde epoxy. Epoxy is een kunsthars, die uit 2 componenten bestaat, een basis en een harder. Deze hars kun je op kleur brengen door er pigmenten aan toe te voegen. Het bijzondere van Epoxy is het glasachtige en transparante uiterlijk, de mooie hoogglans en de speciale mengeffecten van de kleuren onderling, waardoor er schilderijen ontstaan met een bijzonder karakter.
 
Kosten: 40 euro, materiaalkosten 45 euro (voor een 3d-paneel (55x55), epoxy,pigmenten, handschoenen,mengbekers, roerstokjes etc.), 
2 weken voor aanvang van de workshop hoort u of het doorgaat en uiterlijk
1 week voor aanvang wordt gevraagd om de materiaalkosten te voldoen. 
Afbeelding invoegen   

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave